Ο Ιωάννης Μιγδάνης γεννήθηκε στη Λάρισα και απέκτησε το βασικό του πτυχίο στην
επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό
Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης το έτος 2006.
Το έτος 2007 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Σχολή του
Πανεπιστημίου της Γλασκώβης της Σκωτίας στη Διατροφή του Ανθρώπου με
ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (Human Nutrition with Clinical Specialization).
Από το 2008 ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη Διαιτολόγου-Διατροφολόγου στο
προσωπικό του γραφείο στη Λάρισα και την Ελασσόνα.
Από το 2017 είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου
Θεσσαλίας με θέμα διδακτορικής διατριβής την «κατάσταση θρέψης και
αντικειμενική αξιολόγηση λειτουργικής κατάστασης σε ασθενείς με νεοπλασματικά
νοσήματα του ανώτερου πεπτικού που λαμβάνουν συστηματική χημειοθεραπεία».
Από το 2015 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών
σπουδών «Διατροφή στην Υγεία και στη Νόσο» της Ιατρικής σχολής του
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Από το 2013 είναι συνιδρυτής της εταιρίας Nutriscience (www.nutriscience.gr)
Από το 2011 είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Διατροφής-
Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Λάρισας διδάσκοντας μαθήματα όπως Αθλητική Διατροφή,
Κλινική Διατροφή, Διατροφή και Μεταβολισμός, Επιδημιολογία της Διατροφής και
Διατροφική Αξιολόγηση.
Ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά
συνέδρια και περιοδικά. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και
στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο, συμμετέχει κατά περιόδους σε
ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια
για θέματα διατροφής σε εταιρείες, σχολεία και δήμους.
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) και του
Nutrition Society (U.K.).