Δρ. Αθανάσιος Μιγδάνης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΜSc, PhD

Αθανάσιος Μιγδάνης

Ο Αθανάσιος Μιγδάνης γεννήθηκε στη Λάρισα και απέκτησε το βασικό του πτυχίο BSc (Hons) in Human Nutrition and Dietetics από το Πανεπιστήμιο Leeds Beckett University της Μεγάλης Βρετανίας το έτος 2003. Το έτος 2006, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Aberdeen της Σκωτίας με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Διατροφή και το Μεταβολισμό.

Κατά τα έτη 2003 με 2005 εργάστηκε ως Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Μεγάλης Βρετανίας (Doncaster General Hospital, Western General Hospital of Edinburgh, Borders General Hospital Scotland, Bassetlaw Hospital).

Από το 2008 ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη Διαιτολόγου- Διατροφολόγου στα προσωπικά του γραφεία στη Λάρισα και την Ελασσόνα, ενώ παράλληλα από το 2011 έως το 2016 εργάστηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Διατροφής- Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

Τα τελευταία χρόνια είναι συνυπεύθυνος ενοτήτων του μεταπτυχιακού προγράμματος “Η διατροφή στην υγεία και την νόσο” της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιπλέον από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2018 εκπόνησε, στο ίδιο πανεπιστήμιο, τη διδακτορική του διατριβή αναφορικά με τη διατροφική διαχείριση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές εκτομές του παχέος εντέρου.

Ερευνητικές του εργασίες έχουν παρουσιαστεί και δημοσιευτεί σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά, ενώ αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο.