Σοφία Χονδρού Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Σοφία Χονδρού

Η Σοφία Χονδρού γεννήθηκε στην Κόρινθο και απέκτησε το βασικό της πτυχίο στην Επιστήμη της Διαιτολογίας και Διατροφής από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το έτος 2010.

Kατά τη διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, συμμετείχε εθελοντικά σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου αποκτώντας δεξιότητες στην ανάλυση διαιτολογίων και εκτίμηση σύστασης σώματος.

Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης ασχολήθηκε με κλινικά περιστατικά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων» και Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Από τον Σεπτέμβρη του 2010 ζει και εργάζεται στην Κόρινθο, ασκώντας το επάγγελμα της διαιτολόγου.

Από τον Μάρτιο έως το Μάιο του 2013 πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής (θεωρία και παιχνίδια διατροφής) σε παιδιά Ε΄ Δημοτικού του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, στα πλαίσια του προγράμματος «Διατροφή και Υγεία». Επίσης, έχει πραγματοποιήσει αρκετές ενημερωτικές διαλέξεις σε επαγγελματικούς χώρους.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).