Μαρία Μιχαλοπούλου, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

H Μαρία Μιχαλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο Ηλείας και απέκτησε το βασικό της πτυχίο στο τμήμα Επιστήμης Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου τον Μάρτιο του 2018.

Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, στην προσπάθεια της να σταθεί δίπλα στην ευάλωτη πληθυσμιακή ομάδα των προσφύγων, συμμετείχε στον διαγωνισμό Ecotrophelia 2017 όπου η ίδια και η συνεργάτιδα της δημιούργησαν ένα καινοτόμο προϊόν, το «REFUDYN«, το οποίο και προκρίθηκε στα 10 καλύτερα στην Ελλάδα.

Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης ασχολήθηκε με κλινικά περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Αγλαΐας Κυριακού», ως βοηθός διαιτολόγου στο ιδιωτικό γραφείο του Δρ. Σπυρίδων Κανελλάκη καθώς και στο μικροβιολογικό τμήμα της εταιρείας PummaroUniliver.

Στα πλαίσια της πτυχιακής της μελέτης απασχολήθηκε στο βιοχημικό εργαστήριο του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου διερευνώντας την επίδραση της κατανάλωσης κρασιού σε δείκτες φλεγμονής σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο και διακρίθηκε με Άριστα.

Πλέον απασχολείται στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος στο ιατρείο «Αντιμετώπισης Αυξημένου Βάρους Σώματος» στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και στο ιατρείο «Αύξησης και Ανάπτυξης» στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. και Αγλαΐας Κυριακού».

Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Ελλάδος.