Μαρία Σοφία Πελαγίδου

Η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μαρία Σοφία Πελαγίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίκαια του Πειραιά.

Σπούδασε στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ, στο οποίο εισήχθη το 2003 με υποτροφία .Πραγματοποίησε την πρακτική της εκπαίδευση Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» όπου ήρθε σε επαφή με κλινικά περιστατικά και στο Ασκληπιείο Βούλας. Στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με τους πελάτες, συμμετείχε στη βιωματική εκπαίδευση σε δεξιότητες ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥΣ και το ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών το οποίο τη βοήθησε να αναγνωρίζει τις ανάγκες και ανησυχίες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και να αντιμετωπίζει το κάθε ραντεβού με ενσυναίσθηση και βαθύτερη κατανόηση.

Το 2010 εργάστηκε στον Όμιλο Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων, όπου κατά τη διάρκεια της συνεργασίας πραγματοποίησα ομιλίες με θέμα τη Μεσογειακή Διατροφή, ενώ συμμετείχε ως Επιστημονικός συνεργάτης στην Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας στο project WHO, «Παχυσαρκία στα σχολεία», αλλά και στο project «Παιδειατροφή by Epode», παιδική παχυσαρκία στα δημοτικά σχολεία δήμου Περάματος.

Από το Φεβρουάριο του 2010 έως το Ιούνιο του 2012 εργάστηκε ως ωρομίσθια στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων και στο στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά.

Τον Νοέμβριο του 2012, συμμετείχε ως διαιτολόγος στο «Διαβητικό» Χωριό που έγινε στο Πειραιά.

Από το 2012-2013 συμμετείχε ως διαιτολόγος στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, όπου ανέλαβε τα διατροφικά προγράμματα των αθλητών, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Την ίδια περίοδο συνεργάστηκε με Κέντρο αισθητικής στη Νίκαια και στη Ν. Ερυθραία.

Από το 2013 συνεργάζεται με την εταιρεία ZOGRAFOS DIET, η οποία εξειδικεύεται σε τρόφιμα με λίγες θερμίδες και για ειδικές διατροφικές ανάγκες, καθώς τα προιόντα της καταναλώνονται ευρέως από άτομα με σακχαρωδη διαβήτη

Από το 2016 έχει αναλάβει τη στήλη Υγεια-Διατροφή στο περιοδικό ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ .
Από το 2016 είναι συνεργάτης της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης του Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.
Το 2017 συμμετείχε ως ομιλήτρια στο ‘‘SYMPOSSIO’’ του ξενοδοχειακού ομίλου ALDEMAR που έλαβε χώρα στην Μ.Βρετανία.