Ευτυχία Αποστολίδου, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, Ψυχολόγος, MSc.

Η Ευτυχία Αποστολίδου απέκτησε το βασικό της πτυχίο στην Επιστήμη της Διαιτολογίας και Διατροφής από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 2008. Το 2016 απέκτησε το βασικό πτυχίο Ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ προηγουμένως ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Συμβουλευτική.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, ασχολήθηκε με την ψυχολογική υποστήριξη και διαχείριση εφήβων με Διατροφικές Διαταραχές και των οικογενειών τους στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Από το 2011 έως το 2015 εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εφαρμογή μοντέλων διατροφικής αγωγής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην προσχολική και σχολική ηλικία και την αξιολόγηση σύστασης και εικόνας σώματος.

Το ενδιαφέρον της για θέματα σχέσης διατροφικών συνηθειών και ψυχοκοινωνικής λειτουργικότητας την οδήγησαν στην ολοκλήρωση εκπαιδεύσεων κυρίως σε θέματα κλινικής ψυχοπαθολογίας, ψυχολογικών εφαρμογών στην περιγεννετική περίοδο και τοξικοεξάρτησης. Το 2009 ολοκλήρωσε τη 12μηνη εκπαίδευσή της στο χειρισμό των διατροφικών διαταραχών στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών. Εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά.
Από το 2014 και για δύο χρόνια διατήρησε το διαιτολογικό γραφείο της στη Γλυφάδα.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 βρίσκεται στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο UCL στον τομέα της ψυχαναλυτικής εξελικτικής ψυχολογίας ενώ τώρα εργάζεται ως ερευνήτρια και κλινικός βοηθός στο Anna Freud National Centre for Children and Families με γονείς και παιδιά κάτω των 5 ετών.

Είναι μέλος τους Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) και της Ένωσης Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ).

Επικοινωνία