Ελίνα Π. Χαλόφτη, MSc Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ελίνα Χαλόφτη

H Ελίνα Χαλόφτη, αποφοίτησε από το 1ο Ενιαίο Λύκειο Μεγάρων το 2004. Τον Αύγουστο του 2004 εισήλθε στο τμήμα Ανθρώπινης Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Μάντσεστερ (Αγγλία) το οποίο και ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2008. Το αντικείμενο της Προπτυχιακής Διατριβής της στόχευσε στην διατροφική κάλυψη ασθενών με Κυστική Ίνωση σε σχέση με την ανάγκη σε Μικροθρεπτικά και Μακροθρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους για την αποφυγή ασθενειών που προσβάλουν κυρίως το αναπνευστικό σύστημα. Ως μέρος της διατριβής της εργάστηκε οικιοθελώς σε Βρετανικό Νοσοκομείο για παιδιά και ενήλικες με Κυστική Ίνωση στο Μάντσεστερ.

Τον Ιούνιο του 2006 ως μέρος των προπτυχιακών σπουδών της πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο Νοσοκομείο »ΚΑΤ» Αττικής, που ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο του 2006 με επιτυχία. Κατόπιν συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης (Σκωτία) και στο τμήμα της Κλινικής Διαιτολογίας-Διατροφολογίας και Υγείας, που ολοκλήρωσε με επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2009.Το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών σπουδών της εστιάζονται στην κάλυψη των θρεπτικών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε όλα τα σταδία της ζωής του από τη βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία έως και τη τρίτη ηλικία, καθώς και τις ιδιαίτερες ανάγκες του ανθρώπου σε περιόδους εγκυμοσύνης, θηλασμού αλλά και άθλησης. Ακόμη στη προφύλαξη της υγείας από νόσους φθοράς (παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα κλπ.) και αποκατάσταση μέσω διαιτητικής θεραπείας.

Ως μέρος της Μεταπτυχιακής Διατριβής ασχολήθηκε με τη Χρήση συμπληρωμάτων διατροφής από φοιτητές αθλητές. Ο στόχος της διατριβής ήταν να μελετήσει τη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής μεταξύ των αθλητών διαφορετικών αθλητικών συλλόγων και να διερευνήσει το ποσοστό και το λόγο της χρήσης καθώς και τις πηγές πληροφοριών των εξεταζόμενων αθλητών.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της επιστρέφει στην Ελλάδα το 2009, και συνεργάζεται ως Κλινικός Διαιτολόγος με την Ορθοβιοτική Ιατρική Πρόληψης και Αντιγήρανσης.

Μετά από πράξη του ΔΟΑΤΑΠ συνεκτίμησε τους τίτλους σπουδών της ως πτυχίο ισότιμο και ισάξιο προς το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου. Από τον Απρίλιο του 2010 εργάζεται ως ιδιώτης Διαιτολόγος στην πόλη των Μεγάρων.