Δρ Σπυρίδων Κανελλάκης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Διευθυντής

Σπυρίδων Κανελλάκης

Ο Κανελλάκης Σπύρος γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά και απέκτησε το βασικό του πτυχίο το 2005 στην επιστήμη της Διατροφής και Διαιτολογίας στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Το 2005 – 2006 απέκτησε το μεταπτυχιακό του με ειδίκευση στην Ανθρώπινη Διατροφή και Μεταβολισμό στην Ιατρική σχολή του Αμπερντίν με διάκριση. Το 2013 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Διατροφική Αγωγή και Διατροφική Αξιολόγηση στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με Ευρωπαϊκή υποτροφία και Αριστείο.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του έχει ασχοληθεί ερευνητικά με διατροφική αξιολόγηση σε Νεφροπαθείς, συγγραφή ενημέρωσης κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη στην παιδική ηλικία, την επίδραση απλών φαινολικών οξέων σε δείκτες φλεγμονής, σύσταση σώματος, διατροφική αγωγή και αξιολόγηση σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, την επίδραση ασβεστίου, βιταμίνης D και βιταμίνης Κ στον οστικό μεταβολισμό, σε δείκτες ινσουλινοαντοχής, και σε δείκτες φλεγμονής.

Εργασίες του, στα παραπάνω αντικείμενα, έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ έχει μιλήσει ως καλεσμένος και έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες του σε Επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ από το 2006 έως σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης Διαιτολόγος – Διατροφολόγος στο προσωπικό του γραφείο στην Αθήνα.

Επικοινωνία