Πέμπτη, Σεπτέμβριος 21, 2017

Μπορούν τα παιδιά να κάνουν δίαιτα;

file000401417262

Η παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας φαίνεται να έχει λάβει δραματική έκταση. Είναι δυσάρεστο γεγονός ότι πρόσφατες μελέτες μας κατατάσσουν στις χώρες που έχουν από τα πιο μεγάλα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων παιδιών που αγγίζει το 30% [1].

Περισσότερα...

Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας (Night Eating Syndrome – NES)

file0001715519657

Τι είναι το Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας (NES) ; Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα άτομα αναφέρουν την κατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια της νύχτας σα συνήθεια την οποία αδυνατούν να κόψουν. 

Περισσότερα...

Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε παχυσαρκία;

file0001104767429

Αν θέλουμε να μιλήσουμε απλουστευμένα, η παχυσαρκία προκύπτει όταν η ενεργειακή μας πρόσληψη είναι μεγαλύτερη από την ενεργειακή μας δαπάνη, με άλλα λόγια όταν αυτό που τρώμε είναι πιο πολύ από αυτό που καίμε.

Περισσότερα...

Ξεκινώντας δίαιτα κάθε Δευτέρα

diaita deyteras

Μήπως το να κάνουμε δίαιτα κάθε Δευτέρα τελικώς ...παχαίνει; Η «δίαιτα» είναι το βασικό μέσο που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, ιδίως για τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών δηλώνει ότι περνάει αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα προσπαθώντας να περιορίσει τη διατροφική του πρόσληψη με σκοπό τη μείωση του σωματικού βάρους.

Περισσότερα...

Κυτταρίτιδα και Διατροφή

trofima

Ένα από τα συχνότερα σε εμφάνιση προβλήματα της γυναικείας αισθητικής είναι σίγουρα η κυτταρίτιδα. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας αποτελεί την έκφραση τριών βασικών καταστάσεων που συνήθως συνυπάρχουν και είναι: η κακή κυκλοφορία του αίματος, η μειωμένη ελαστικότητα των ινών του συνδετικού ιστού και βέβαια η τοπική, έντονη διόγκωση των λιποκυττάρων.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2