Πέμπτη, Σεπτέμβριος 21, 2017

Διατροφή και υπέρταση

salt

Η υπέρταση είναι ένα πρόβλημα υγείας που απαντάται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες σε παγκόσμιο επίπεδο και εκδηλώνεται με υψηλή πίεση στις αρτηρίες.

Περισσότερα...

Διατροφή και καρκίνος του μαστού

breastcancer

Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Το 2008 διαγνώστηκαν 1,38 εκατομμύρια περιπτώσεις, το οποίο αντιπροσωπεύει το 23% των συνολικών στο γυναικείο φύλο (1). Σύμφωνα με το International Agency for Research on Cancer του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2012 στην Ευρώπη υπήρχαν 460.000 περιπτώσεων εκ των οποίων οι 6.000 στην Ελλάδα, αριθμός που αποτελεί το 29% των συνολικών περιπτώσεων καρκίνου στις γυναίκες. Ηλικιακά εμφανίζεται πιο συχνά μετά τα 30 έτη ζωής, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός σε κάποια ηλικιακή δεκαετία.

Περισσότερα...

Η καθημερινότητα με το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου

image 2

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (γνωστό και ως σπαστική κολίτιδα) εμφανίζεται σε ποσοστό 10-20% του πληθυσμού και πλήττει κυρίως το γυναικείο φύλο. Χαρακτηρίζεται ως γαστρεντερική δυσλειτουργία κυρίως του κατώτερου γαστρεντερικού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επηρεάζει και τη λειτουργία του ανώτερου γαστρεντερικού συστήματος. Σε κατάσταση έξαρσης μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα του ατόμου .

Περισσότερα...

Χολολιθίαση: Μια συχνή νόσος

mf744

Η χολολιθίαση είναι μια νόσος αρκετά συχνή. Χαρακτηρίζεται από το σχηματισμό λίθων μέσα στους χοληφόρους οδούς ή και τη χοληδόχο κύστη. Γενικότερα παράγοντες που διευκολύνουν το σχηματισμό λίθων είναι η στάση της χολής, η πτώση του pΗ της χολής και η φλεγμονή του βλεννογόνου της χοληδόχου κύστης.

Περισσότερα...

Διατροφή και “προστασία” του προστάτη!

karkinos-prostati

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη αιτία καρκίνου στους άντρες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα παγκοσμίως1. Υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα από επιδημιολογικές μελέτες και κλινικές δοκιμές που δείχνουν ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της νόσου2. Ποιες είναι όμως αυτές οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε στη διατροφή και τη ζωή μας για να προστατέψουμε τον προστάτη μας;

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 2