Πέμπτη, Σεπτέμβριος 21, 2017

Γονιμότητα και διατροφή: και όμως σχετίζονται!

arthro gonimotita

Η έλλειψη γονιμότητας είναι κάτι που βασανίζει πολλά ζευγάρια στην αναπαραγωγική ηλικία. Υπολογίζεται ότι το 12-15% των ζευγαριών ανά τον κόσμο αντιμετωπίζει πρόβλημα σύλληψης μετά από ένα έτος προσπάθειας (1), ενώ το ποσοστό φτάνει το 30 % στις ανεπτυγμένες χώρες (2), δηλαδή 1 στα 3 ζευγάρια δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί.

Περισσότερα...

Περί αθλητικής και διατροφικής ντόπας

Kanellakissmall

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τέλειωσαν με καλά αποτελέσματα για ορισμένους αθλητές και χειρότερα για κάποιους άλλους. Αξίες, όπως η «ευγενής άμιλλα» και το «ευ αγωνίζεσθαι», θριάμβευσαν σε κάποιες περιπτώσεις.

Περισσότερα...

Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά : φίλος ή εχθρός ;

glykantika

Αρκεί μία ματιά στις ετικέτες κάποιων προϊόντων που αγοράζουμε και θα διαπιστώσουμε ότι κατακλυζόμαστε από άγνωστες ουσίες με «περίεργα» ονόματα : ασπαρτάμη, γλυκοζίτες στεβιόλης, σουκραλόζη, ακεσουλφάμη Κ.... τι επίδραση έχουν και πόσο ασφαλείς είναι άραγε όλες αυτές οι γλυκαντικές ουσίες για την υγεία μας ;

Περισσότερα...

Το φαγητό ως επιβράβευση σχετίζεται με τη συναισθηματική διατροφή στα παιδιά

kallianteripaidiksynaisthima

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς απο την προσωπική του εμπειρία και παρατήρηση του περιβάλλοντος χώρου, οι γονείς ενστικτωδώς προσπαθούν με κάθε μέσο να αποτρέψουν τα παιδιά τους απο την κατανάλωση «κακών τροφίμων». Για παράδειγμα, υψηλών σε λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι.

Περισσότερα...

Καλύπτει τις ανάγκες του ένας χορτοφάγος;

vegetables

Υπάρχει ένα μέρος του πληθυσμού που επιλέγει να μην καταναλώνει κρέας ή ψάρι (vegetarian) και πολλές φορές ούτε καν προϊόντα αυτών όπως γάλα, γαλακτοκομικά, αυγά (vegan).

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 8