Πέμπτη, Σεπτέμβριος 21, 2017

Γονιμότητα και διατροφή: και όμως σχετίζονται!

arthro gonimotita

Η έλλειψη γονιμότητας είναι κάτι που βασανίζει πολλά ζευγάρια στην αναπαραγωγική ηλικία. Υπολογίζεται ότι το 12-15% των ζευγαριών ανά τον κόσμο αντιμετωπίζει πρόβλημα σύλληψης μετά από ένα έτος προσπάθειας (1), ενώ το ποσοστό φτάνει το 30 % στις ανεπτυγμένες χώρες (2), δηλαδή 1 στα 3 ζευγάρια δυσκολεύεται να αποκτήσει παιδί.

Περισσότερα...

Διατροφή και υπέρταση

salt

Η υπέρταση είναι ένα πρόβλημα υγείας που απαντάται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες σε παγκόσμιο επίπεδο και εκδηλώνεται με υψηλή πίεση στις αρτηρίες.

Περισσότερα...

Διατροφή και μαχητικά αθλήματα

nutriflori

Ο κόσμος των μαχητικών αθλημάτων είναι μεγάλος και ποικιλόμορφος. Αθλήματα με διαφορετικές τεχνικές, νοοτροπίες και κανονισμούς. Παρόλες τις μεγάλες διαφορές τους αναγνωρίζονται από την επιστημονική κοινότητα ως αθλήματα "υψηλής έντασης".

Περισσότερα...

Περί αθλητικής και διατροφικής ντόπας

Kanellakissmall

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τέλειωσαν με καλά αποτελέσματα για ορισμένους αθλητές και χειρότερα για κάποιους άλλους. Αξίες, όπως η «ευγενής άμιλλα» και το «ευ αγωνίζεσθαι», θριάμβευσαν σε κάποιες περιπτώσεις.

Περισσότερα...

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται τελικά ένας αθλητής;

florian

Ανεξάρτητα το άθλημα που κάνει κάποιος, από τη στιγμή που αθλείται καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από κάποιον που δεν ασκείται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χρειάζεται και περισσότερα θρεπτικά συστατικά για την αποκατάσταση μετά από την έντονη φυσική δραστηριότητα. Η πρωτεΐνη παίζει φυσικά ιδιαίτερο ρόλο στη διατροφή του αθλητή καθώς χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση του μυικού ιστού και την αποκατάσταση αυτού. Οι δίαιτες με μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης είναι πολύ δημοφιλείς μέσα στους αθλητικούς κύκλους, ιδίως σε αυτούς που ασχολούνται με τα βάρη, το cross fit ή τα calisthenics. Πόση όμως πρωτεΐνη χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός ενός αθλητή;

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 14